Gamle bliktog.

Samlere af bliktog har fået en ny bibel. Banebøger har udsendt en håndbog skrevet af en erfaren samler, som på en meget engageret måde kommer godt rundt om emnet.

Bogen fokuserer på de gamle legetøjstog – fremstillet i Tyskland og England  – fra før 2. verdenskrig, hvor især fabrikkerne Bing, Märklin, Karl Bub og Hornby dominerede markedet.

marklinbing

En hovedvægt er lagt på alle de problemer, du som samler kan komme ud for med nedbrydning af materiellet, men også hvordan du selv (måske) kan restaurere det. Forfatteren gør meget ud af at beskrive, hvordan togenes bevaringstilstand kan klassificeres. Det er temmelig vigtigt som samler, hvis du vil begå dig på det internationale auktionsmarked, hvor der er mange faldgrupper i form af mangler, forfalskninger eller uprofessionelle restaureringer.

Glæden ved de gamle tog lyser langt ud af bogen – og der er en masse tips til, hvordan du som voksen også kan lege med det og ikke bare har det opbevaret som pynt i vitrineskabe.

Bogen er flot illustreret og udmærker sig især ved en meget imponerende litteraturliste – ligesom der også er gode referencer til auktionshuse, netauktioner og hjemmesider.

“Bliktog” af Erik Balieu, Forlaget Banen 2008, isbn. 978-87-989063-1-5. Pris 260, – kr. (Forlag rettet 20.2.09)

Forf: JM

Reklamer

One comment

  1. Blot for en ordens skyld: ‘Bliktog’ af Erik Balieu er udgivet af Forlaget Banen, Postadresse: Postboks 148, 4900 Nakskov, Danmark og ikke af ‘bane bøger’.
    Kan bestilles på ovennævnte adresse: Pris 260,- DKK + evt. porto
    eller på mail: redaktion@banen.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s