Boghandlernes nedsatte bøger.

Er der noget at komme efter på årets bogudsalg?

Du kan selvfølgelig altid finde en god roman eller en lækker kogebog, men er der også noget at komme efter for en samler, der vil have bøger om antikviteter eller kunsthåndværk?

pa-loppejagt1Tidligere års fælles nedsættelser med det store fælleskatalog, hvor store og små boghandlere gik sammen og valgte hvilke bøger, som skulle sælges billigere, er en saga blot.

Nu har de store boghandlerkæder valgt at lave deres egne kataloger, og flere mindre forlag deltager slet ikke i udsalget. Med liberaliseringen og de frie priser på  bogmarket, som Konkurrencestyrelsen tvang igennem, er branchen blevet splittet, og de store kæder kan se en fordel i at gå solo med egne udsalg af egne restoplag.

Som bogkøber betyder det, at du skal lede flere steder og se dig rigtigt godt for. Faktisk har en af kæderne “Bog & Ide” et par gode titler med på udsalget:

“På loppejagt for 700 kr.” af Mariette Tiedemann, Aschehoug 2006, isbn. 87-11-22348-0. Nedsat fra 199, – kr til 69,95 kr. Bogen er bygget op med korte artikler om en lang række forskellige samlerobjekter, f.eks. teaterkikkerter, hinkesten, hundefigurer, æsker af træ, fingerbøl, æggebægre, juletræspynt, Irmadåser, Dalaheste og saucekander.

“Gyldendals antikvitetshåndbog” af Gorm Benzon, Gyldendal 4. udgave, 2006, isbn 978-87-02-05288-6. Nedsat fra 199, – kr. til 99,95 kr. Afløseren “Antikguiden” fra 2008  er omtalt i et tidligere indlæg her på bloggen: https://loppefund.wordpress.com/2008/10/30/antikguide/

Forf: JM

One comment

  1. I henhold til “Boghandlernes nedsatte bøger” kan henvises til bog nr. 353 i dette års udsalgskatalog fra Arnold Busck med titlen “Indret med loppefund” af Emily Chalmers, pris 79.95 kr. nedsat fra 299.00 kr.
    Jeg har endnu i skrivende stund ikke set/læst bogen.
    En passant gøres opmærksom på at Arnold Buscks bogudsalg startede den 25. februar d.å.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s