Gamle radioapparater.

12.000 gamle radioer sættes under hammeren i Skåne – måske er det en af verdens største samlinger!

Auktionerne, som foregår hos auktionshuset Skånes Auktioner/Anders Antik i Landskrona, begynder den 28. marts med en specialauktion på 1200 radioer. Resten sættes til salg i løbet af de efterfølgende måneder. Det er let at komme til Landskrona. I bil tager det knap 2 timer eller med direkte tog fra København 1 time og 35 minutter.

radio auktion coll M

 I Danmark findes der også radio- og Tv apparat entusiaster. Flere af dem præsenterer deres samlinger på Internettet. En af de hjemmesider, som i kvalitet rager højt op over en lang række andre mere middelmådige, tilhører Radiohistorisk Forening Vest, som er et mødested for radiosamlere og radiointeresserede.

På deres hjemmeside præsenteres bla. en masse billeder af gamle radioer (se under “min samling”), der er et forum med udveksling af gode råd, diagrammer over radioernes opbygning og der er også en omfattende linksamling. En af de rigtig sjove ting er lydklip fra gamle radioudsendelser. Dem finder du under “Radiohistorie”.

Link til Skånes auktioner/Anders Antik , hvorfra billederne er hentet (se under månadsauktioner): http://www.skanesauktionsverk.se/

Link til Radiohistorisk Forening Vest: http://www.radiohistoriskforeningvest.dk/

Forf: JM

Advertisements

2 comments

  1. øv, der sku man lige ha været, mange af radioerne er jo solgt for en latterligt lille pris – osse reklamerskiltene af emalje er jo gået for en slik.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s