Le Klint lamper.

Le Klint lamperne, de foldede plisserede skærme, fylder 65 år. I den anledning har de fået sig en jubilæumsbog – på godt og ondt!

le-klint-172-xtra1Det onde er bogens underliggende toner af halvkvalm selvforherligelse – jubel over dronninge besøg på virksomheden, omtale i Tv-udsendelser, tildeling af designpriser osv.

Det gode er en interessant skildring af historierne bag lamperne og ikke mindst en samlet oversigt over de forskellige lamper og deres formgivere. Mange af dansk designs ikoner været omkring Le Klint lamperne: Møbelarkitekterne Tove og Edvard Kindt-Larsen, Peter Hvidt og Orla Mølgaard eller glaskunstneren Michael Bang er nogle af dem

Le Klint har især i de senere år forstået at produktudvikle og har lanceret nye og anderledes produkter end blot lamperne med de plisserede skærme. Det hele er kommet med i bogen, som udmærker sig ved mange flotte illustrationer. Næsten som et varekatalog.

“Le Klint. Design – håndværk – historie” af Mette Strømgaard Dalby, KreativGrafisk Forlag 2008, isbn. 978-87-992302-3-5. Pris 298, – kr.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s