Le Klint lamper.

Le Klint lamperne, de foldede plisserede skærme, fylder 65 år. I den anledning har de fået sig en jubilæumsbog – på godt og ondt!

le-klint-172-xtra1Det “onde” er bogens underliggende toner af halvkvalm selvforherligelse – jubel over dronningebesøg på virksomheden, omtale i Tv-udsendelser, tildeling af designpriser osv.

Det gode er en interessant skildring af historierne bag lamperne og ikke mindst en samlet oversigt over de forskellige lamper og deres formgivere – og faktisk har rigtig mange af dansk designs ikoner været omkring Le Klint lamperne: Møbelarkitekterne Tove og Edvard Kindt-Larsen, Peter Hvidt og Orla Mølgaard eller glaskunstneren Michael Bang, for blot af nævne nogle stykker.

Le Klint har især i de senere år formået at produktudvikle og har lanceret mange nye og anderledes produkter end blot lamperne med de plisserede skærme. Det hele er med i bogen, som udmærker sig ved mange flotte illustrationer. Det er næsten som et varekatalog.

“Le Klint. Design – håndværk – historie” af Mette Strømgaard Dalby, KreativGrafisk Forlag 2008, isbn. 978-87-992302-3-5. Pris 298, – kr.

Forf: JM

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s