Hoptimisternes genkomst.

Kunsthåndværkerfirmaet Ehrenreich havde mest beskæftiget sig med brugsting i træ, men i slutningen af 60’erne slog de ind på en anden vej, nemlig produktion af uro’er og mobiler i farvestrålende plastik.

Først kom “Buzy Birdie”. En plastikfugl med svævende vinger og fjederophæng, som kunne fås i forskellige flowerpower farver. Lidt senere i begyndelse af 70’erne kom de knaldrøde hoptimister, som også gik under navnene “Bimle” og “Bumle”, og endnu senere kom den grønne frø “Kvak”.

Hoptimister gruppe 3

Især hoptimisterne er blevet et populært samleobjekt. Selv har jeg en lille flok stående på mit arbejdsbord, som hopper og danser, når jeg slår i tastaturet. De kan også finde på at flytte ind på spisebordet. En ved hver kuvert, så kan gæsterne sidde og dunke på dem, mens de spiser.

Mens det virkelig gik godt, beskæftigede Ehrenreich ca. 100 medarbejdere og havde afdelinger i Stilling, Alken og Horsens. Nu har Egnsarkivet i Skanderborg lavet en hjemmeside om Ehrenreich og deres produktion.

Designeren Lotte Steffensen har fundet på at relancere fuglene, frøerne og hoptimisterne i 2009 udgaver. Resultatet er ikke ubetinget vellykket.

Fuglene er perfekte. De ligner fuldstændig de originale fra 60’erne. Faktisk så meget at man skulle tro, at der er tale om et restoplag fra dengang, men hoptimisterne holder ikke rigtigt. Farven er forkert, plastikkvaliteten er anderledes og fødderne er ikke af metal som på de oprindelige hoptimister.

Forf: JM

Reklamer

One comment

  1. synes sku’ de er ret fede – har hørt at de osse kommer i børstet stål – men forhandleren siiger de er forsinket

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s