IHQ og Richard Nissen fra Langå.

Kulturhistorisk Museum i Randers har udgivet en fin lille bog om Richard Nissens Trævarefabrik.

Museet har i eftersommeren 2009 vist en udstilling med eksempler på brugskunst fra fabrikken, der lå i Langå.

Fra 1954 til 1971 fremstillede Nissens Trævarefabrik en lang række af de lækre produkter, som blev markedsført af Dansk Designs og formgivet af Jens Harald Quistgaard. Bogen fortæller bla. om samarbejdet mellem designer og fabrik.

IHQ isspand

Det er historien om,  hvordan hverdagens brugsgenstande bliver funktionelle og geniale,  når designer og producent forstår at række ud mod hinanden og kan respektere deres forskellige tilgangsvinkler til opgaven. Jens Quistgaard dikterede ikke bare, hvordan tingene skulle se ud. Ofte gav fabrikkens folk feed-back og kom med forslag til ændringer i designet.

For samlere og Quistgaard-freaks er bogen et oplagt must. Efter 1971 sluttede samarbejdet, men Richard Nissen kunne også selv og fortsatte med at designe gedigen brugskunst.

Bogen er flot illustreret, og de sidste ca. 20 sider er et billedkatalog over nogle af de genstande, som blev vist på udstillingen. Selvom udstillingen sluttede den 31. august, kan bogen stadig købes hos Kulturhistorisk Museum i Randers.

“Form – fra tønder til trend” af Anders Have Espersen og Thomas Dickson, Kulturhistorisk Museum Randers 2009, isbn. 978-87-887-3235-5. Pris 98, – kr.

Forf: JM

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s