Opslagsbog for vinylsamlere.

Har hunden savlet og gnasket i coveret til din gamle LP, så kan du nu slå op i en ny prisguide med handelsværdien på gamle rockalbums for at finde ud af, om du skal ærgre dig gul og grøn og bagefter gi’ den et ordentligt, men velfortjent spark bagi.

Det første bind i en ny serie om sjældne skandinaviske LP-plader har som ambition at medtage samtlige “1. pressings” af danske rockalbums fra perioden 1958-1977 . Første presninger kan være sjældne på grund af deres meget begrænsede oplag – typisk kun omkring 300-1000 eksemplarer.

Guiden er rigt illustreret med billeder af covers og labels i flot kvalitet, og ud for hver LP er der anført pladeselskab og pladenummer, så du nemt kan se, om du ligger inde med en raritet. Markedspriserne er opgjort i Euro, fordi bogen retter sig mod et internationalt publikum. Forfatteren er selv vinylsamler og han redegør omhyggeligt i bogens indledning for, hvordan han har estimeret pladernes værdi.

I guiden kan du finde sjældne stykker vinyl til en markedsværdi op mod 7000 d.kr. Steppeulvenes “Hip” i 1. pressning fra 1967 vurderes til mellem 2418 og 4093 d.kr, så kan du selv gætte på, om hunden slap for sit spark!

SteppeU Hip 67

“Rare Danish Rock Albums 1958-1977” af Lars Rørbæk, Clemens Publishing 2009, isbn. 978-87-990945-2-3, pris 299, – kr.

Forf: JM

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s