Nyt samlermuseum med dansk design.

Danish Design Museum i Randers sætter sig for at vise eksempler på noget af det bedste indenfor nyere dansk kunsthåndværk og industrielt design.

Museet er startet af en lokal samler. Ideen er sympatisk. Samlingerne voksede på et tidspunkt ud af mandens private bolig. Hvorfor så ikke vise tingene frem og dele glæden og fascinationen med alle os andre?

UCI knive

Og der er også rigtig mange gode, spændende og sjældne ting. Som privat samling er den helt fantastisk, men som offentligt museum mangler der en del. Det hele er nydeligt opstillet på rad og række i store montrer. I nogle tilfælde er der vedlagt en lille seddel, men ofte er der ingen forklarende tekst. Hele den museumspædagogiske dimension mangler. Museumsgæsterne bliver overladt til sig selv og får ikke de faglige forudsætninger for at vurdere og opleve de udstillede genstande. Museet kører på frivilligt arbejde, og der er ikke involveret en eneste offentlig støttekrone, så det er nok et spørgsmål om ressourcer.

Samlingens absolutte hovedvægt ligger på Kay Bojesen. Hvorfor så ikke starte med at fortælle om ham: Kom med nogle anekdoter, en forklaringsramme eller nogle uddybende plancher. Lav et samarbejde med andre Kay Bojesen samlere. Dem er der mange af, eller hvorfor ikke få et partnerskab i gang med Kunstindustrimuseet eller måske det lokal Kulturhistorisk Museum?

60 kr i entré er lidt pebret, men tag alligevel forbi museet i Randers, støt et godt initiativ og nyd de flotte ting. På museets hjemmeside, kan du læse mere om bla. adresse og åbningstider: http://www.danishdesignmuseum.dk/

Forf: JM

Reklamer

One comment

  1. Har ikke set museet i Randers, men har hoert at det vist skulle være en tynd kop the. Kan anbefale Kunstindustrimuseet i Bredgade i Kbh, de r har en flot samling af kunsthaandvaerk fra 20. aarh. Entre kun 50 kroner. Hjemmesiden er http://www.kunstindustrimuseet.dk

    VH Kaj Ville, Valby

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s