En samling VW modelbiler.

Folkevognen har altid fascineret mange mennesker. Billig at købe, enkel konstruktion og samtidig med sin helt egen uforlignelige charme.

Da jeg var barn i 70’erne var Folkevogen ikke noget særsyn i gadebilledet, i 80’erne var der stadig nogle tilbage – og i dag vender jeg mig om og sender nostalgiske blikke, hvis der kommer én kørende. Faktisk er jeg selv ejer af en gammel VW 1200 fra 1958, men den er ikke fra Wolfsburg; Den er fra Billund, 12 cm. lang og  i plastik. Lego lavede andet end kun klodser!

Så er der mere format over den mand, som med en samling på 3444 modelbiler, har lavet en fantastisk hjemmeside om sin lidenskab. Hvor de fleste modelbilsamlere typisk koncentrerer sig om et bestemt fabrikat, f.eks. Tekno, går han i en anden retning, nemlig alverdens modeller af den klassiske “boble”.

På hans side udstilles modeller og legetøjsudgaver. Der vises 2110 forskellige fotos fra 438 forskellige producenter. Samtidig er der en tabeloversigt over fabrikater og modeller med beskrivelse af materialer, farver, mål og produktionsår. Der er også vurderingspriser på nogle af de ældste eller mest sjældne. Priserne er fundet ud fra studier af  Internetauktioner. Det må have været et kæmpe projekt at lave research til alt det!

Noget af det allersjoveste er en samling gamle salgsreklamer. De ældste er fra 1938 med Ferdinand Porsches førkrigsmodel, der var en del af nazisternes “Kraft durch Freude” program. Reklamerne er i særklasse flot gengivet og du kan bladre i de fleste af dem direkte fra siden og uden brug af pdf. Reklamebilledet herover er dansk og fra 1959. Det er hentet fra vw-model.dk, mens den blå Folkevogn forestiller min egen Legobil. (Begge billeder kan klikkes større)

http://www.vw-model.dk/index.htm

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s