Designeren Inger Waage.

Hendes arbejder dukker jævnligt op på loppemarkeder og antikmesser. Stregerne er let genkendelige, naivistiske stiliserede. Motiverne er dyr eller vilde planter eller ofte helt abstrakte.

Den norske keramiker Inger Waage (1923-1995) har længe hittet i Norge, men også i Danmark er interessen for hendes ting stigende. Hun var oprindelig tilknyttet Stavangerflint som kunstnerisk leder og fortsatte hos Figgjo Fajanse efter de to virksomheders fusion i 1968. Hendes produktion var enorm, hun har tegnet dekorationer til flere stel og hun er især kendt for sine håndmalede studioproduktioner, hvoraf nogle var unika arbejder , mens andre blev fremstillet i mindre serier.

Forfatteren og grafikeren Jan Gjerde har sat sig for at samle og dokumentere Stavangerflints produktion og især Inger Waages arbejder. Det kan du læse om på hans hjemmeside, hvor der som pdf-filer er artikler, billeder samt oversigter over stempler og signaturer: http://stavangerflinthistorie.gratisnettside.no/?&mid=424

En anden hjemmeside om Stavangerflint og Inger Waage har Ole Gustavsen lavet. Der er ikke så megen tekst, men mest billeder,. Til gengæld udstiller han hele sin samling på nettet – og den er gevaldig! Også her er der stempler og oversigter samt en anvisning på, hvordan man (måske!) kan datere produktionen fra Stavangerflint. Det hele er rubriceret i forskellige kategorier i en frame til venstre. Under kategorien “Serviser” er der mange eksempler på Stel fra Stavangerflint og Figgjo, nogle af dem i form af  illustrationer fra gamle varekataloger. Vær opmærksom på at få det hele med: Nogle gange ligger der meget mere, hvis du klikker på “Les hele saken” nederst på siderne: http://stavangerflint.gratisnettside.no/?&mid=41

Begge hjemmesider er hosted hos den norske webudbyder “gratisnettside.no”. Når du klikker på nogle links, kan der opstå “not-found” fejlmeddelelser i din browser. Det skyldes kompatilitetsproblemer med visningen, fordi “gratisnett.no” er designet til nogle ældre udgaver af Firefox og Internet Explorer. Det er temmelig irriterende , men problemet kan nemt løses ved at genindlæse siden (tast F5).

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s