Ericofon telefon.

LM Ericsson’s Ericofon har i en del år været et sejt retro samleobjekt. Den bliver også kaldt Cobra telefonen, fordi den ligner hovedet på en cobra slange.

Ericofonen blev mellem 1956-1982 fremstillet i mere end 2½ mill. eksemplarer, den kunne på et tidspunkt fås i hele 18 forskellige farver og den har været lavet i 2 forskellige størrelser. Da den blev lanceret, var den både i sin teknik og i sin formgivning fuldstændig banebrydende.

I starten satsede LM Ericsson kun på salg til virksomheder og institutioner, f.eks slog man på at den var velegnet til hospitalernes sengeliggende patienter, som nemt kunne række ud efter den.

Cobra LM Ericsson collM

I USA blev Ericofonen fremstillet på licens af North Electric i Ohio. En entusiastisk amerikansk samler har lavet en fantastisk flot og informativt hjemmeside, som kommer rigtig langt omkring emnet. Her kan du bla. læse om Ericofonens historie og se billeder af de forskellige prototyper og af alle farvevarianterne.

Der er også sjove eksempler på gamle reklamer og forhandlermateriale og så er der anvisninger på, hvordan du selv kan reparere din telefon (se under “working on your erico”).

Anvisningerne og diagrammerne på den amerikanske hjemmeside er meget grundige, så virker det også temmelig teknisk langhåret at kaste sig ud i. Derfor kan et alternativ måske være at sende telefonen til reparation i Sverige hos en samler, som handler med Ericofoner, og som har lavet et fint website, hvor han bla. tilbyder reparationsservice.

Begge illustrationer er hentet fra ericofon.com

Forf: JM

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s