Danske mænd: 50 billeder med tekst fra F.E.Bording.

Jeg har fundet to mapper med billeder af danske mænd. Mapperne indeholder 50 ark med korte biografiske data på kendte mænd og hvert ark har et påklistret portræt nærmest som en slags frimærke.

Danske mænd MKvinderne glimrer fuldstændig ved deres fravær. Det handler kun om store mænd fra Danmarkshistorien: Konger, statsministre, videnskabsmænd, opdagelsesrejsende, søhelte, malere, digtere og erhvervsfolk.

Mapperne er formodentlig udgivet i anledning af Christian den X’s 74 års dag, idet omslagene prydes af etiketter med hans portræt og datoen 26.9.1944. Især mod slutningen af den tyske besættelse havde man i vide kredse brug for at markere dansk identitet og nationalt sindelag, så mapperne skal sikkert også ses i den sammenhæng.

Er der nogen, som kan fortælle lidt mere om mapperne, så  klik på “skriv en kommentar” efter indlægget.

F.eks vil jeg gerne vide, om mapperne har været solgt i almindelig handel eller om de blot er fremstillet til en lukket kreds? Måske er der tale om en slags reklame for F.E.Bording. Firmaet var specialist i merkantile tryksager og etiketter, og deres navn er trykt nederst på etiketterne med Christian den X, men ellers er der intet anført om ophav, hverken på arkene eller på mapperne.

Forf: LD

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s