Mogens Ballin og hans værksted.

Kunsthåndværkeren Mogens Ballin var virksom i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. Inspireret af den engelske Arts & Crafts Movement fremstillede hans værksted smykker og brugskunst i tin, kobber, sølv og messing.

Tidens stil var skønvirke og en lang række kunstnere var tilknyttet virksomheden, der fungerede som en slags vækstcenter for bl.a. Johan Rohde, Georg Jensen og Just Andersen. Værkstedet lå i det tidligere Hellerup Glasværk, men de havde udsalg fra en lille forretning i Skoubogade inde i København. Billedet af forretningen er hentet fra Vejen Kunstmuseums hjemmeside, som nu sætter fokus på historien om Mogens Ballins værksted. Det sker med flere tiltag.

19. juni åbner en udstilling, og på museets hjemmeside er der en database, hvor du kan søge efter genstande. Derudover er der artikler, og senere udgives også en bog.

Databasen er meget omfattende. Den er lavet i samarbejde med Kunstindustrimuseet og illustrationerne er indscannet på grundlag af gamle værkstedsmapper. Desværre er basen tilsyneladende kun optimeret til Internet Explorer. Det betyder, at du ikke med fuldt udbytte kan søge og se basens data korrekt i andre browsere som Firefox eller Google Chrome.

Artiklerne er informative og historierne bliver godt og spændende præsenteret, men indgangen til artiklerne er temmelig rodet.

Der er to artikler med titlen “Mogens Ballins værksted”. Den ene af Teresa Nielsen er i pdf-format, og der linkes til den fra menupunktet “Udstillinger & arrangementer” i den vandrette røde frame. Databasen samt den anden artikel af Christina Rauch Oxbøll finder du ved at klikke på “Samlingen & databaser” og dernæst på  “Databaser/Mogens Ballins værksted” i den lodrette grønne frame, som derefter dukker op.

Hvis du læser dette indlæg efter december 2010, kan det godt være, at de forskellige indgange og links er flyttet lidt rundt, når den næste aktuelle udstilling kommer i fokus. Artikler i tilknytning til tidligere udstillinger skal du nemlig lede længe efter og ned i flere niveauer for at finde. Det gælder f.eks udstillingen om “Keramik i lange baner”, som vi omtalte  her på bloggen i maj 2009.

Museets hjemmeside ligner lidt et kludetæppe, som det er svært at manøvrere rundt i, og hvor der tilsyneladende løbende fyldes på uden en overordnet logisk struktur. Det fjerner dog ikke det generelle indtryk af en side med spændende indhold og kompetent formidling.

Tilføjelse juli 2016: Databasen er igen flyttet. Find den under Kunsten / Mogens Ballin: http://www.vejenkunstmuseum.dk

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s