Loppemarkedsbøger – på svensk og dansk.

At gå på loppe-, bagagerums- og kræmmermarkeder er i de senere år blevet en livsstil, og især sommerhalvåret er højsæson for lopper. Det er sjovt at spotte noget unikt og finde en ny ting til samlingen.

loppemarkedsbøger col

Den bølge rider en ny svensk bog med på. “Loppisboken” har som intention at give tips og inspiration til hvordan du kan bruge dine loppemarkedsfund derhjemme. Forfatteren, der er journalist og stylist, er i Sverige kendt for reportager om indretning til ugeblade og magasiner. Desværre er bogen en skuffelse fyldt med ligegyldige og overfladiske banaliteter som disse: “Det er en god ide at bruge sine gamle vaser til blomster”, “En tehætte er en genial opfindelse til at holde tekanden varm” eller “til jul kan man lægge sine glaskugler i en opsats i stedet for at hænge dem på grantræet”. Bogens billeder fremstår matte – nogle steder overdrevent pastelagtige, nærmest trætte og uden dybde. Måske et forsøg på at matche den såkaldt “shabby-chick-stil”, som bogen primært beskæftiger sig med: Slidt blomsterromantik og en masse broderede tekstiler.

“Loppisboken” af Ida Magntorn, ICA Bokförlag 2010, isbn. 978-91-534-3336-1, pris 144 sv. kr.

Så er der til gengæld langt mere valuta for pengene i den efterhånden 5 år gamle danske loppemarkedsbog “Brugt er smukt”. Intentionen har også her været at lave en stemningsbog til inspiration for samlere. Det gribes an ved reportager fra meget forskellige samlerhjem, krydret med underfundige eller lærerige historier. Derudover er der flere artikler med praktiske og juridiske tips om at købe og sælge brugte ting samt gode råd til den entusiatiske begynder om at stille op og begå sig på et loppemarked. Billedmaterialet er blankt og lækkert og det understøtter rigtig fint bogens funktion som appetitvækker.

“Brugt er smukt – Den store loppemarkedsbog” af Tom Matz og Pernille Howalt, Jepsen & Co 2005, isbn. 87-91770-03-3, pris 249 kr. (kan stadig skaffes fra forlaget)

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s