Danske vintage lamper.

“Man tager en finsk emaljeskål, vender den på hovedet og monterer så en fatning og en ledning”.

Vintage danish lights coll

Nej, helt så banalt er det næppe foregået, men tanken kan du nemt få, hvis du stiller en emaljeskål fra Arabia ved siden af en køkkenlampe fra Fog & Mørup: Ligheden er slående!

Begge er fra midten af 70’erne og dekoreret i præcis det samme karakteristiske “Troubadour” mønster med brune blomster og kvinder iført dragter i middelalderlignende stil. Forklaringen er, at Fog & Mørup havde tæt kontakt med finske Arabia. Historien om det samarbejde får du på en fantastisk engelsk blog om dansk lampedesign fra 50’erne, 60’erne og 70’erne.

Bloggen er lavet af folkene bag Internetshoppen Classic Modern, som handler med dansk og nordisk retrodesign.

Screenshot.png

En mission har været at få udryddet en lang række misforståelser på nettet om hvem, der har designet hvad og for hvem. Der ligger sober og grundig research bag de forskellige indlæg, som for fleres vedkommende bygger på og er illustreret med originale reklamer og salgskataloger. Især Lyfa og Fog & Mørups lampedesign har fået en fremtrædende plads, hvorimod der er knap så meget om Louis Poulsen.

I tilknytning til bloggen er der en database med opslag på producenter og formgivere. Tilsammen udgør blog og database et virkelig nyttigt redskab til research, og de er et absolut must for folk, der interesserer sig for danske vintage lamper.

http://www.vintage-danish-lights.com/?p=531

Forf: JM

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s