Gamle DSB plakater.

Plakatsamlere og folk der interesserer sig for jernbanenostalgi kan gøre et kanonkøb, hvis de er hurtige.

Jernbanemuseet i Odense sælger nemlig sit restoplag af bogen fra 2001 om DSB’s plakatkunst til stærkt nedsat pris.

Aage Rasmussens stilrene plakat fra 1937 med fremtidens lyntog, der suser gennem natten med fartnålen oppe på 120, mens fortidens damptoget forsvinder væk i mørket, er blevet en ægte klassiker.

Bogen fortæller historien om Aage Rasmussen og de tidligste plakater, men koncenterer sig ellers primært om perioden 1975 til 2000, hvor forskellige kunstnere hvert år tegnede 6 årsplakater til DSB. Det er en flot kavalkade over forskellige fortolkninger af de associationer, som jernbanen kan rumme.

Idag er der blevet uendelig langt mellem de kunstneriske indslag på perronerne. De senere år har det været triste rullende reklamepromptere akkompagneret af politikse “frisk pust over landet” plakater, der har mødt de rejsende på vej hjem fra en ellers behagelig togtur.

“Pas på toget – 25 års DSB plakatkunst” af Erik Steffensen, Arkitektens Forlag 2001, isbn. 87-7407-240-4. Nedsat fra 395 kr. til 98 kr.

http://jernbanemuseet.dk/da/netbutik/category/39-plakater

Forf: JM

Reklamer

2 comments

  1. Jeg var ansat hos Statsbanerne i 1969-1979, så jeg husker en morsom lille historie om Rasmussens lyntogsplakat. Da de nye lyntog kom i 60erne, bestilte Statsbanerne en revideret udgave af den gamle plakat, hvor fartmåleren var sat op til 140 og man havde erstattet det gamle lyntog med et af de nye (MA). Denne plakat skulle efter sigende ikke være til at opdrive i dag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s