Bog om Mogens Ballin og hans værksted.

Vejen Kunstmuseum har gjort sig til specialist i Mogens Ballin og hans værksteds historie. Det har resulteret i flere forskellige tiltag, dels en udstilling som åbnede i sommer, og dels nogle artikler på museets hjemmeside.

Loppefund har tidligere – den 19. juni – omtalt projektet.

Dengang var bogen om Mogens Ballin endnu ikke udkommet. Det er den nu, og det er blevet til en meget omfattende præsentation, der angriber emnet fra flere forskellige vinkler. Udover en gennemgang af værkstedets historie og de tilknyttede kunstnere belyses Mogens Ballins virke også i en international kunstnerisk sammenhæng, og der er flere artikler, som handler om danske strømninger indenfor dekorativ kunsthåndværk i det tidlige 1900-tal, hvor værkstedet havde sin storhedstid. Ballins værksted deltog på Kunstindustrimuseet i efteråret 1901 for første gang på en offentlig udstilling. Bogen genoptrykker 3 af de datidige anmeldelser. Det er god ide. Sjovt at læse hvordan Ballins kunsthåndværk modtages temmelig forskelligt.

Bogen bruger ca. 100 sider på en flot fotodokumentation af genstande. En del af dette materiale kan ganske vist også ses via databasen på museets website, men i bogen er illustrationerne i farver og billedernes kvalitet er “second to none”. Det kan man ikke sige om billederne på sitet.

Der er tale om et værk, hvis målgruppe helt klart er feinschmeckere. Artiklerne kræver rigtig meget af læseren: Du er nødt til på forhånd at have en vis portion faglig reference for at kunne høste det fulde udbytte og placere alle informationerne i den helt rette kontekst. Nogle loppemarkedsjægere vil måske finde bogen nørdet, men for seriøse samlere og for antikvitetshandlere er der tale om et nyttigt værktøj til genstandsidentifikation.

“Mogens Ballins værksted”, redaktion: Teresa Nielsen, Vejen Kunstmuseum 2010, isbn. 978-87-87316-50-7. Pris 200 kr.

Forf: JM

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s