Svenske porcelæns- og keramikmærker.

Et nyttigt værktøj til at identificere svensk keramik, porcelæn eller fajance finder du på Ronnie Gustavssons hjemmeside med indekset: “Porslin og keramik – stämpler och signaturer”.

Der er to måder at lave opslag på: Du kender fabrikken eller formgiveren og vil vide mere, så tager du den alfabetisk indgang, eller du står med en genstand i hånden og har signaturen at arbejde ud fra, så vælger du signatur- og monogramfortegnelsen.

I nogle tilfælde er der kun korte oversigter med få data som f.eks JIE Gantofta; Andre gange er der gjort en del mere ud af at vise fabriksstemplernes udvikling og datering samt kunstnernes signaturer som f.eks. Gefle Porslinsfabrik. Alle informationerne er indsamlet fra flere forskellige kilder; Fra fabrikker, værksteder, museer, faglitteratur og Internettet. Udover svenske mærker er der også et indeks over mærker fra enkelte større europæiske porcelænsfabrikker.

Et hovedværk til at afkode svensk porcelæn og keramik i 1900-tallet er stadig Bengt Nyströms opslagsbog om svensk keramik. Den kommer du ikke udenom, men Ronnie Gustavssons indeks dækker også flot. Du skal faktisk lave mange parallelle opslag i bogen og på hjemmesiden, før du finder et mærke fra bogen, som ikke er med på siden.

http://www.signaturer.se/index.htm

Loppefund har tidligere omtalt Bengt Nyströms bog.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s