Inspiration til at samle og indrette med shabby chic.

Det sker, at du får en bog i hånden, som du ikke rigtig ved, hvad du skal stille op med. Honning og Flora er sådan en bog. På sin vis utrolig flot, men samtidig også lidt ligegyldig.

Forfatteren har siden hun var 16 år interesseret sig for loppeting, og i dag driver hun en landbutik med gamle ting og sager. Bogen er et kalejdoskopisk kig ind i forretningen og hendes hjem. Stilen er nok nærmest contryside – eller hvidt og slidt også kaldet shabby chic.

Billederne er i særklasse lækre. Store, klare og skarpe og meget stemningsfyldte, men der er ingen linje i bogen. Den driver tilfældigt frem og tilbage. Ud og ind: Billeder af kurve, zinkbaljer, jordbær, spækbrætter, stencil og pensler, glade sommerbørn, crocketspil, gamle glas og tallerkener og opskrifter på bulgursalat og urtete – og sådan bliver den ved.

Meningen er at vise, hvordan du kan skabe stemning og indrette dig med gamle ting, og så er bogen selvfølgelig også udgivet for at fremme forretningens salg. Det er sådan set også okay, og flot er det, men hvorfor får vi dog ikke nogle sjove personlige historier fra alle de loppemarkeder i Italien, Frankrig og Belgien, hvor mange af indkøbene er gjort.

Forfatteren har en fortid i den grafiske branche. Der er en nogle billeder af gamle trykforme og andre ting fra det grafiske erhverv – jamen så fortæl dog lidt mere om tingenes historie og funktion. I stedet for bliver det til en gang selvfed “se hvad jeg har” sat op som en boligreportage fra Femina ganget op til 269 sider.

“Honning og Flora” af Rikke Larsen, eget forlag [2010], isbn. 978-87-994188-0-0. Pris 350 kr. Kan købes via saxo.com

Forf: JM

Reklamer

2 comments

 1. hej
  Jeg er slet ikke enig!
  Det er da en helt fantastisk bog, den er simpelhen så inspirerende, at man kan slå op i den igen og igen og finde nye ideer og skønne opskrifter. Flere af mine veninder er helt opslugt af bogen, når de kommer på besøg, så man næsten ikke få dem i tale.
  Bare en super god bog, hvis man er vild med shabby chic og fransk-nordisk landstil i boligindretning.

 2. Hej Inge
  Fair nok – men selv er jeg altså stadig ikke vild med den bog.
  Men det er nok dig, som har et flertal bag dig. For på 77 folkebiblioteker har de købt bogen, og der er den gået hen og er blevet et hit. Har lige tjekket: På de 53 af bibliotekerne er den nemlig udlånt, og flere af stederne er der reservationskøer.
  Tak for din kommentar og venlig hilsen
  Jens/Loppefund

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s