Fat Lava.

Vesttysk fabrikskeramik fra perioden 1950-1980 kaldes ofte Fat Lava. 

Hvor det sære navn stammer fra fortaber sig vistnok i det uvisse. Noget af keramikken har sådan en karakteristisk fed løbeglasur, der minder om størknet vulkansk aske. Måske kommer navnet af det, men også stykker uden denne specielle glasur kaldes Fat Lava, og navnet er mange steder blevet synonym med alt moderne vesttysk keramik.

Interessen for Fat Lava er eksploderet de senere år. Det kan du nemt opdage, hvis du googler lidt systematisk på nettet. Du finder hurtigt en masse sider om emnet, f.eks samlerblogs. Nogle fortæller, at de er startet med en slags berøringsangst og undskylder ligefrem deres interesse. I begyndelsen fandt de glasuren aldeles smagløs, men efter et stykke tid synes de alligevel, at texturen har en stoflighed og magi, som de er faldet for.

En god og informativ side er fatlava.com med mange billeder, som er systematiseret efter de forskellige fabrikker og værksteder.

Har du brug for at vende bunden i vejret for at studere mærker, numre og etiketter, så er Ginn For’s ikke til at komme uden om.

En svensk blog om vesttyske vaser, som også er et besøg værd. Samleren har 600 vaser. Mange af dem er illustreret på bloggen. Billedmaterialet er flot og knivskarpt. Når hun runder de 1000 vaser, bliver hun nødt til at flytte ud på altanen. Derfor hedder bloggen Tusenvaser

Forf: JM

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s