Pyrex Love.

Vintage Pyrex flameware har de senere år udviklet sig til et særdeles hot samlerobjekt i USA.

Pyrex er registreret varemærke for varmebestandigt borsilikatglas – oprindeligt udviklet som ekstremt stærkt glas beregnet til signaler langs de amerikanske og canadiske jernbaner. Senere blev det også brugt som laboratorie glas og fra omkring 1918 begynder firmaet Corning Glass Works at producere Pyrex kasseroller, stegepander, skåle og fade til husholdningsbrug.

I slutningen af 40’erne kommer der farver på glasvarerne, og det er især disse ting, som er eftertragtede under betegnelsen vintage Pyrex. Forlaget Schiffer, der har specialiseret sig i at udgive en lang række “Collector’s Guides” om populære samleremner, publicerede sin første Pyrex guide i 2000.

Pyrex coll M

I 2008 udkom så den seneste 4. udgave, hvis ambition er at gennemgå stort set hele produktionen af Pyrex husholdningsglas. Samtlige genstande er ledsaget af prisoverslag fra auktions- og Internetsalg. Hvor meget priserne kan bruges til i en dansk sammenhæng, er nok et spørgsmål, men bogen er velegnet som opslagsværk til identifikation, f.eks er der et kapitel med en omfattende gennemgang af de forskellige mønstre og dekorationer. Flere af bogens genstande har været produceret på licens i Frankrig og England og har også været solgt på det europæiske marked.

Bogen kan købes via Amazon.com eller bestilles på http://bibliotek.dk/ og lånes fra Kunstindustrimuseets Bibliotek via dit lokale folkebibliotek.

Du kan også studere mange af Pyrex glassene på en amerikansk hjemmeside for samlere, som er uafhængigt af Schiffer forlaget. Her er samtidig gode råd (se pyrex articles) om, hvordan du behandler og vedligeholder vintage Pyrex: http://www.pyrexlove.com/

“Pyrex – The Unauthorized Collector’s Guide” af Barbara E. Mauzy, Schiffer 4. udg. 2008, isbn. 978-0-7643-2840-4. Pris $ 19,77.

Forf: JM

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s