Børnehjælpsfigurer af Herluf Jensenius.

Tegneren Herluf Jensenius var lidt af en multikunstner.

Nok mest kendt som karikaturtegner og illustrator, og for mig er hans karakteristiske streg synonym med min barndoms “Peters Jul”.

Men Jensenius lavede andet end tegninger. Sammen med overmodellør Hans Henrik Hansen skabte han for Aluminia hvert år i perioden 1941 til 1965 en figur til børnehjælpsdagen. Alle figurene er stemplet “JUS” for Jensenius og nogle af dem bærer også mærket “HHH”. Blandt kollegerne på Aluminia fabrikken blev Hans Henrik Hansen kaldt “Stakit-Hansen” på grund af den signatur!

Du kan finde en komplet oversigt over alle børnehjælpsfigurene i Erhard W. Flensborgs storværk om fajancefabrikken Aluminia (se side 330 i bind 1 og tabel 103 med angivelse af formnumre i bind 2).

Har du ikke bogen, kan du i stedet for hurtigt finde en kronologisk oversigt på antik-blog’s hjemmeside, og hvor du også kan læse, at især figurerne fra de seneste år er i høj kurs. Nogle af årgangene er nemlig kun udkommet i mindre oplag, og de er særlig eftertragtede for dem, der går efter en komplet samling.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s