Nyt tidsskrift om retro design.

Det er svensk og hedder Hus & Hem Retro. Første nummer udkom 20. juli. Næste nummer kommer til oktober.

Stofområdet er vintage, retro og designklassikere. Den slags bliver også af og til dækket i andre nordiske tidsskrifter som f.eks. det danske Antik & Auktion, det norske Samler & Antikkbørsen eller det svenske Antikvärlden, men med Hus & Hem Retro har design fra 1900-tallet fået sit helt eget magasin.

Bestilte det første nummer over Nettet til introprisen 49 svenske kroner. Det kom i går, sendt fra Stockholm, og med fragt og gebyr for bankoverførsel løber de samlede omkostninger lige op over 300 danske kroner. Ret vild pris! Får jeg så noget for pengene? Det gør jeg helt klart. Det er faktisk svært at få armene ned af begejstring. Det første nummer lægger flot ud. Her er tale om et simpelthen fantastisk tidsskrift. God journalistik og meget inspirerende.

I løbet af de ca. 100 sider er der blandt meget andet et interview med ejeren af Bacchus Antik (en trendy Stockholm forretning med designklassikere), mini-præsentationer af 7 svenske retrobloggere, flere boligreportager og artikler om bla. vintage solbriller og genproduktion af populære svenske retrostel. Derudover er der 3 temaafsnit, som går ekstra i dybden og sætter fokus på emner som Lisa Larsons dyrefigurer, pindestole og Ikeas lampedesign fra 70’erne.

Historien om Ikeas lamper i 70’erne har flere vinkler. Der er billeder af alle loftslamperne fra 70’erne (dog med undtagelse af de mere traditionelle stillamper som f.eks. lysekroner). Derudover er der en analyse af Ikeas lampefilosofi, og der er små portrætter af et par af de vigtigste formgivere. Der er også en kritisk artikel om plagiatinsinuationer i forhold til koncernens lampedesign.

Under rubrikken “nostalgichok” er der ABBA revival med gamle 70’er-billeder fra Björn, Benny, Agnetha og Anni-Frids hjem og et kig ind i Bruno Mathssons sommerhus i 1961. En anden rubrik er “retro perspektiv”, som strækker sig over flere sider. Her er der små spots på nyheder, udstillinger og trends. Det er mange år siden platter var in, men nu ser redaktionen en ny trend storme frem i internationale boligblade, hvor det er blevet hipt at hænge tallerkener med blomster, mønstre og motiver op på væggene. Skal de kongelige juleplatter nu pludselig til at rykke?

Hus & Hem Retro har en Facebook-profil. Gå ind på væggen og find links til nogle sjove You tube videoer med oplæsninger fra bladet. De har også et hjemmeside , hvor du kan se, hvordan du bestiller bladet. Pas på ikke at forveksle med det almindelige tidsskrift Hus & Hem, som nok nærmest svarer til det danske Bo Bedre.

Forf: JM

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s