Gårdsauktioner.

Et særligt svensk sommerfænomen er gårdsauktioner. I den oprindelige form satte arvingerne et komplet hjem under hammeren med alt lige fra redskaber og værktøj til almindeligt bohave. Kunderne kom ikke langt væk fra. Der var som regel kun de lokale fra det nærmeste opland.

Den slags er i dag et sjældent syn. De fleste gårdsauktioner ledes af en professionel auktionarius, og selvom de holdes på en gård i landlige omgivelser, er der ofte tale om ting og sager, som er bragt sammen fra forskellige steder. Det bliver auktionen bestemt ikke ringere af, men myten om at gøre fantastiske fund til en slik holder ikke altid stik. Nogle antikvitetshandlere og indkøbere har sat det i system og har organiseret sig i netværk, hvor de ved hjælp af mobiltelefoner samarbejder med hinanden og holder øje med flere auktioner samtidigt.

Svenske gårdsauktioner er som regel et stort tilløbsstykke. Af og til medbringer folk madpakker og deres egne campingstole. En stor gårdsauktion kan nemlig sagtens strække sig over hele dagen.

Har du ikke prøvet en svensk gårdsauktion, kender du dem måske fra Emil fra Lønneberg, som tager til auktionen i Backhorva for at gøre vanvidskøb og ender med at komme hjem med hønen “Halta Lotta”.

Men du kan også komme på svensk gårdsauktion med en svensk auktionsleder – uden at tage til Sverige. Det foregår i den gamle museumsgård i Gl. Lejre ved Roskilde søndag den 27. august kl. 11. Du kan læse mere her: Min Farmors Hus .

Forf: JM

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s