En underlig stol.

Den hvide stol til venstre har været i min families eje siden 1960’erne.

Udover at sidde på den spekulerer jeg over, hvad meningen kan være med en stol, hvor sædet kan vippes op, og hvor der nedenunder gemmer sig et lille opbevaringsrum?

Kan den mon være inspireret af Wegners PP 250 stol, som han tegnede til Johannes Hansen i 1953. Den kaldes også “Jakkens Hvile”, fordi stoleryggen er formet som en bøjle, hvor man kan anbringe sin jakke. Men hvilken funktion har det lille rum under sædet?

Kan nogen kaste lys over sagen – og måske også fortælle, hvem der har fremstillet stolen, så skriv en kommentar.

Forf: LD

6 comments

  1. Antingen är den gjord av någon som är väldigt inspirerad av Wegner, eller så är det en ovanlig modell av mästaren själv! Har den alltid varit vitmålad?

  2. Stolen har altid været hvid, og jeg er sikker på, at det ikke er en Wegner stol. Han gjorde tit forstudier til sine stole, men den hvide stol har ikke den finish, man ellers kan forvente af en stol fra Wegners hånd

  3. Jeg læste i sidste uge på en planche til Trapholt’s eksemplar af Jakkens hvile, at rummet under sædet er beregnet til at man tømmer jakkens indhold og lægger det deri, når man hænger jakken op, (så nøgler og andre tunge ting ikke slider unødigt på lommerne). Rummet kan også anvendes til at opbevare slips, skjortemanchetter, ting fra bukselommerne mm. Det er også meningen, at man skal hænge sine bukser op over sædet, så bukserne ikke krøller. Meget smart anordning – og en stol jeg vældig gerne vil eje engang. Både fin og funktionel!

  4. Hvad jeg har fundet ud af indtil nu er at den kommer fra fredly møbelfabrik i hedensted. Arne lavede omkring 100 stykker men måtte ikke sælge dem. Vi har en i sort.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s