Hus och Hem Retro nr. 2 fra 2011.

Det svenske magasin Hus & Hem Retro om indretning og design med fokus på efterkrigstiden er kommet på gaden med et nyt efterårs nummer.

Da jeg anmeldte det første nummer havde jeg svært ved at få armene ned af bar begejstring, så forventningerne til det næste nummer har været skyhøje. Og jeg er bestemt ikke blevet skuffet. Nummer 2 er lige så fantastisk, veldrejet og inspirerende som premierenummeret.

Konceptet er det samme: Boligreportager, retroperspektive spots, mindre artikler og så er der også nogle temaartikler, som går lidt mere i dybden med stoffet. Denne gang sættes der fokus på Anita Nylunds “Vår lilla stad” – fajancekrukkerne fra JIE Keramik, svensk flower power textildesign af Mona Björk, lænestole med returdrej samt en lang kop-kavalkade med alle Stig Lindbergs mønstre og modeller.

Stig Lindberg temaet strækker sig over 10 sider og er et godt eksempel på den grundige research, du fornemmer, der er lagt for dagen. Kopperne præsenteres med navn, produktionsår, modelform, servicets omfang og en second-hand prisguide. Undervejs bliver der også aflivet et par – ellers udbredte – myter, f.eks. kommer det frem, at Berså mønstret oprindelig er tegnet af Krister Karlmark, som arbejdede hos Lindberg på hans atelier.

Bladet er rigt illustreret. Rundt omkring er der mange gamle fotos fra 50’erne, 60’erne og 70’erne. Det er originalt og super godt set af redaktionen, fordi det sætter artiklerne i et sjovt og interessant perspektiv.

I det første nummer var der en loppemarkedsguide, som dækkede hele Sverige, bortset fra de største byer. I dette nummer sætter de fokus på Stockholm med en meget omfattende gennemgang af retroshops og genbrugsforretninger. Derudover medtager guiden også tips til cafeer med original retroindretning og til retroarkitektur i Stockholm. Så hvis du er retrosamler, er det en god ide at tage bladet med i bagagen, hvis du kommer til Stockholm.

Retro udgives af Forma Magsiner og næste nummer er planlagt til at udkomme i februar 2012.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s