Bog om møbeldesigneren Kaare Klint.

Tredive år har en ny publikation om Kaare Klint været undervejs. Det er blevet til et kæmpe værk på 2 bind med tilsammen mere end 800 sider.

Kaare Klint tegnede funktionalistiske møbler, men de var eksklusive og forbeholdt de få. Alligevel fik han stor betydning for nogle af de senere generationer af møbelarkitekter, f.eks. Børge Mogensen, som gjorde moderne møblerne tilgængelige for en bredere kreds.

Forfatteren bygger sit værk på omfattende studier i Kaare Klints forretningsarkiv i Kunstakademiets samling af arkitekturtegninger. Kaare Klints levned, projekter og arbejder samt hans betydning for eftertiden behandles udførligt, og værkets store styrke er de mange originale tegninger og billeder.

For en samler, der interesserer sig for møbler, er det især bind 2, som er rigtig spændende. Her er der nemlig en komplet fortegnelse over samtlige arbejder af Kaare Klint. Hvert møbel er udførligt beskrevet og modelnumre, mål, varianter og antal eksemplarer er anført.

Bogen egner sig ikke til at sidde med i skødet eller til at tage med ind i seng til godnat læsning. Fysisk er det en tung og ualmindelig uhåndterlig sag. Alene bind 1 vejer mere end 4 kilo. Det er simpelthen svært at holde i hånden. Det er også helt på linje med Kaare Klints møbler blevet til en eksklusiv sag. Prisen er 1600 kr.

En oplagt målgruppe vil være auktionshuse eller møbelhandlere, som har brug for et seriøst og sagligt opslagsværk til dokumentation.

“Kaare Klint” af Gorm Harkjær, Forlaget Klintiana 2010, isbn. 978-87-994184-0-4. Pris bd. 1-2: 1600 kr.

Forf: JM

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s