Er genbrugsforretninger hævet over loven?

Forbrugerrådets blad Tænk kommer i december nummeret ind på spørgsmålet, om købeloven også gælder for brugte varer købt i en genbrugsforretning?

Mange genbrugsforretninger har skilte hængende med forbehold som “købes som beset” eller “sælges uden ansvar”. Men den går ikke. Købeloven gælder også i genbrugsforretninger. Loven giver ikke en generel ret til at bytte en vare eller få pengene retur, men den sikrer kunden en reklamationsret, som ikke kan fraskrives. Reklamationsretten må ikke forveksles med en garanti. En garanti stiller dig nemlig bedre end købeloven, og en forretning har ikke pligt til at give garanti på varene.

Det betyder, at kunden kan klage over fejl og mangler ved varen i op til 2 år efter købet. Der skal dog være tale om fejl og mangler, som du ikke havde kendskab til før købet, og når der er tale om genbrug skal vurderingen ske på baggrund af varens alder og pris.

I praksis kan reklamationsretten være svær at håndtere. En lampe, som viser sig at være defekt og ikke kan lyse, når du kommer hjem med den, vil som udgangspunkt være omfattet, mens en emaljegryde med afslag og ridser helt klart ikke vil være det.

Du kan læse mere om købeloven og brugte varer på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside forbrug.dk

“Tænk – Forbrugerrådets medlemsblad”, nr. 123, december 2011, side 48, issn. 1604-6307.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s