Kravlenisser.

Udklipsark med nisser som kravler op og ned og overalt blev første gang lanceret af forlaget Alliance i 1947.

Tegneren hed Frederik Bramming og hans nisser har nogle særlige kendetegn, som gør dem nemme at genkende. Lange huer, lidt for store bukser og ingen tænder i munden. Siden har mange andre tegnere grebet ideen og har lavet deres egne fortolkninger af kravlenisserne.

Kravlenisserne havde deres storhedstid i 50’erne og 60’erne. Nogle synes de er decideret bad taste, og i dag er der ikke så mange, som sætter dem op i stuerne til jul, men samleark med kravlenisser er blevet et samleobjekt.

En samler har givet kravlenisserne deres egen hjemmeside, hvor han skildrer deres kulturhistorie. Hans samling er uhyre omfattende, men du finder nemt rundt fra en frame til venstre, hvor nisserne er systematiseret ud fra deres tegner. De enkelte artikler bærer præg af meget grundig research. Billederne er gode og de biografiske data vil givetvis også have interesse for samlere af julekort og påklædningsdukker.

http://www.kravlenissernes-side.com/

Forf: JM

Reklamer

One comment

 1. Hej!
  Jeg er glad for at se at min side er omtalt på jeres fantastiske forum! Jeg vil gerne oplyse om at vi er igang med at skabe en HELT NY side til kravlenisserne og deres tegnere. Den får (desværre) en NY webb adresse, nemlig:

  http://www.kravlenissernes-side.com

  Vi regner med at den nye og flottere side er klar cirka den 1. august 2012. Nogle tegnere er “på plads” nu så kig gerne indenfor.

  Venlig hilsen
  Finn D. Nielsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s