Online Glass Encyclopedia.

20th Century Glass Shop med base i England har specialiseret sig i moderne kunstglas.

De synes, det er synd bare at kassere alle billederne af deres solgte glas. I stedet for har de arkiveret dem i en database og skabt et stort glasleksikon på Nettet.

Engelsk glas er selvfølgelig veldokumenteret, men også italiensk Murano glas og flere af de skandinaviske glasværkers kunstglas er godt repræsenteret. Det meste er rubriceret efter lande og glasværker, men der er også tematiske kategorier, f.eks. brevpressere.

Alle glasværker får en ultrakort præsentation, derefter kommer gallerierne med billeder, som er super skarpe og professionelt fotograferet, og som kan klikkes større, så du bedre kan studere detaljerne. Under nogle gallerier er der desuden referencer til litteratur eller til eksterne sider med yderligere informationer.

Et par store plus er de selvstændige kategorier med glasmærker og glasetiketter. Der er også links til originale kataloger fra nogle af de engelsk, tyske og tjekkiske glasværker.

Det er umiddelbart nemt at orientere sig i gallerierne, men for at få det fulde udbytte er du nødt til også at tjekke i fanebladet “shop”. Her er der en søgeboks, men den dækker desværre ikke glassene i encyklopædien. Det er en klar mangel, og du bliver derfor nødt til hele tiden at krydstjekke mellem fanebladene “shop” og “encyclopedia” for at fange alle emnerne.

Men det værste er, at søgeboksen i shoppen tilsyneladende ikke er særlig konsekvent indekseret. Leder du f.eks. efter opalineglas, er det ikke ligegyldigt, hvordan du søger. Hvis du skriver “opalescent”, får du 12 emner, men hvis du skriver “opal”, får du 43. Der er flere tilsvarende eksempler, som vidner om sjusk med de bagvedliggende metadata. En skam – for ellers er Glass Encyclopedia et flot initiativ og et fint redskab til at identificere moderne kunstglas.

http://www.20thcenturyglass.com/glass_encyclopedia_home.htm

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s