Med titel af guldsmed.

Med en stor forkærlighed for danske guldsmede og deres virke har Vibeke Maarssø indhentet mange vigtige oplysninger omkring guldsmedeslægter og udgivet en ny bog.

Den nye bog “Med titel af guldsmed” følger efter “Hvis det kan more Dem, saa ..”, som udkom i 2010 og omhandlede de første kvindelige sølv- og guldsmede i Danmark.

“Med titel af guldsmed” er en dybdegående bog omkring såkaldte guldsmededynastier, hvor søn følger far, eller hvor der er flere familiemedlemmer, der vælger at blive guldsmede. Den ældste guldsmed er født i 1834 og den yngste i 1973, så det er en bred vifte af 41 guldsmede, som bliver beskrevet. Forfatteren kommer med stor respekt rundt om de faglige, familiemæssige og forretningsmæssige aspekter.

Der er, især fra 1900-tallet, ikke megen litteratur om de danske guldsmede, når man lige undtager “de store” , Georg Jensen, Evald Nielsen m. fl. Det har derfor længe været et ønske for samlere, at der blev taget hul på denne opgave.

Bogen er på 148 sider, hvoraf der kun er ca. 57 sider tekst og hele 10 sider med henvisninger og kilder. Dette opvejes dog ved, at der er mange billeder i bogen, for ét billede siger som bekendt mere end mange ord!

Som det var tilfældet i den forrige bog fra 2010, så savner man også her fotos eller tegninger af mestrenes stempler. Ved henvendelse til forfatteren fik jeg at vide, at det udelukkende skyldes, at det blev for dyrt med løn til en fotograf!

“Med titel af guldsmed” af Vibeke Maarssø, Books on Demand 2012, isbn 978-87-7114-459-8. Pris 377, 90 kr.

Forf: HSN

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s