Gratis artikler fra Antik og Auktion.

Nu kan du få tilsendt gamle artikler fra tidsskriftet Antik & Auktion som e-kopi. Det koster ingenting.

Du bestiller artiklerne via websitet bibliotek.dk og får dem leveret fra Statsbibliotekets gratis kopiservice. Ordningen har tidligere kun omfattet artikler fra videnskabelige tidsskrifter, men som noget nyt kan du nu også få artikler fra nogle andre ikke-videnskabelige tidsskrifter. Det du får, er en scannet kopi af artiklerne fra den trykte udgave leveret med mail som pdf-fil.

Først finder du Antik & Auktions register på Nettet. Det er lidt simpelt. Du kan ikke foretage ordsøgning, men må ind og lede i oversigten over de enkelte årgange. Dernæst går du ind på bibliotek.dk, hvor du i framen til venstre vælger at søge i artikler. I søgefeltet tidsskrift eller avis skriver du antik & auktion. Læg mærke til at du skal bruge tegnet “&”. I søgefeltet fritekst skriver du et ord fra artiklens titel.

Systemet søger i bibliotekernes artikelbase. Hvis ordet, du søger på, ikke umiddelbart giver et svar, så brug et af de andre ord fra Antik & Auktions register. Prøv dig lidt frem. Det er nemlig ikke alle ord, som er indekseret. Klik på billedet til højre, hvor jeg har jeg søgt efter en artikel fra 2010, som hedder “Bo med Buddha – om Henrik Bjergs begejstring for Buddha figurer”. Du finder ikke artiklen ved at søge på ordet begejstring, men kan i stedet for taste Buddha.

Når du har fundet den rigtige artikel, åbner du posten ved at klikke på [+] og så kan du bestille ved at klikke på den røde tekst Bestil gratis e-kopi.

Er du ikke tilmeldt ordningen, skal du først registres. Det foregår online. Du kan læse mere om, hvordan gratis e-kopi fungerer her.

Forf: JM

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s