Identifikation af dansk møbeldesign.

Originale reklamer med moderne dansk møbeldesign fra perioden 1954-1973 er publiceret på ny engelsk hjemmeside.

Det er folkene bag Classic Modern, som står bag. Projektet hedder ID your vintage danish modern, og konceptet er skåret over samme læst som ID your vintage danish lights, der er omtalt i et tidligere indlæg her på bloggen.

Reklamerne ligger i en database, hvor du kan søge ud fra designer, fremstiller, forhandler, lanceringsår eller type af møbel. Databasen medtager kun reklamer fra møbelindustrien – altså ikke fra møbelsnedkere.

Det er ikke gratis. Du skal abonnere for at kunne se de enkelte opslag i stort læsevenligt format. Betalingen foregår via PayPal og koster 40 £ (346 kr.) for et års abonnement.

Så får du til gengæld adgang til et uhyre omfattende materiale, som er perfekt til identifikation af moderne dansk møbeldesign. Og i databasen er der virkelig meget, som ellers er svært at få sat navn på. Enkelte møbelfabrikanter er dog ikke særlig godt dækket ind. Det gælder f.eks. Poul Hundevad og FDB Møbler, som kun er repræsenteret med to opslag på møbler af Jørgen Bækmark. Om der vil komme flere reklamer til hen ad vejen, skriver sitet ikke noget om, men man har jo lov at håbe.

Enkelte af illustrationerne er en anelse grovkornede. Det skyldes sikkert, at forlæggene har været uskarpe, men som helhed er billedmaterialet flot. Du finder ingen oplysninger om, hvor reklamerne stammer fra, men nogle af dem kan også ses i gamle numre af Bo Bedre.

I kategorien Test drive kan du finde gratis smagsprøver og se, om det er noget for dig, før du tegner abonnement.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s