Boligindretning med fund fra loppemarkedet.

I en trappeskakt på Århus Universitet hænger der interiør billeder af helt ens kollegieværelser, men vidt forskelligt indrettet med hver deres unikke personlige udtryk. Danskerne elsker at kigge ind i hinandens hjem.

Det er den samme lidenskab, som livstils- og boligmagasinerne lever højt på. En ny bog vinkler den samme tendens.

Den er lavet af en boligjournalist og en boligfotograf med flere års magasin erfaring. Det er en inspirationsbog med 276 indretningsideer hentet fra forskellige hjem. Andre før dem har udgivet lignende bøger, men denne hører absolut til i den bedre ende. Den er nemlig ikke så selvfed og poleret som genren ellers ofte henfalder til at være.

Bogen er fyldt med indretninger med ting, der ikke koster alverden og ikke nødvendigvis er særlig mainstream, men som går på tværs af mange klassiske indretningskonventioner. Rigtig meget bærer præg af at være fundet hos marskandiseren eller på et loppemarked.

En af de mere frække opstillinger er en køkkenreol med vaser og kander, hvor musselmalet porcelæn og mågestel er matchet med Stelton, Alfi og Quistgaard kander og suppleret med et par kannelerede vaser. Højst besynderligt, men frækt og inspirerende. Opstillingen balancerer og derfor fungerer den.

En Aalto lignende lænestol med fåreskind fungerer som læsekrog. De fleste ville tilføje en god læselampe, men her er der hele 3 væghængte Luxo arkitektlamper i en klynge. Nu får du samtidig en flot og temmelig anderledes skulpturel effekt ud af det funktionelle behov.

Sådan er bogen fyldt med skæve ideer og formålet med at give læseren enkel og nem inspiration er opfyldt til fulde.

“Forvandlinger i boligen” af Nicola Kragh Riis og Anitta Behrendt, Gyldendal 2012, isbn. 978-87-02-123888-3. Pris 299,95 kr.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s