Lauritz.com til din smartphone.

Auktionshuset lauritz.com har lanceret en app til smartphone. Den findes både til Android og Apple.

Det var også på tide. Bruun Rasmussen har i flere måneder haft en app, men hos dem kan du ikke foretage dig ret meget – andet end sende billeder til vurdering eller browse i de forskellige kategorier. Resten foregår med link til Brunn Rasmussens almindelige webversion, som ikke er optimeret til særlig visning på smartphone. Sammenlignet med Bruun Rasmussen er lauritz.com’s app meget mere komplet og helstøbt.

Med lauritz.com app’en kan du det samme som på Nettet. Er du vant til webversionen, så kræver den nye app i starten lidt tilvænning. Layoutet er radikalt anderledes, men det er lækkert, funktionelt og nemt at overskue.

Jeg har testet app’en i Apple versionen, dels på en iPhone 4S med iOS 5.1.1, og dels på en iPad3 med iOS 6.0.1. På begge styresystemer har app’en desværre nogle alvorlige programeringsfejl.

Det mest irriterende er indstillingerne i notifikationerne. Lige som på webben kan du begrænse dine søgninger. Du kan vælge bestemte varekategorier eller kun at søge i auktioner, som f.eks. er startet inden for 24 timer. Det kaldes filtre. Når du har vinget dem til eller af og har aktiveret anvend, så husker app’en desværre ikke altid din opsætning.

Bevæger du dig lidt rundt i menu’en og vender tilbage til din søgning, har den glemt opsætningen, og du skal til at indstille filtrene forfra. Værst er fejlen i den notifikation, som tillader dig at ekskludere nyproducerede varer. Vinger du den til, får du stik imod hensigten alligevel vist samtlige nye varer.

Vareoversigterne vises som lister, enten i en lodret streng eller i en horisontal streng med 2 rækker. Når du har fundet en vare, du vil se nærmere på, klikker du på billedet. Responsen er lynhurtig, og du kan nu tilgå flere data som f.eks. varenummer eller vurdering. Det er også her, du kan afgive bud. Først længere nede kommer selve varebeskrivelsen. Smartphone formatet er enkelt og rigtig godt udnyttet.

Brugergrænsefladen er tydeligvis optimeret til iPhone, men selvfølgelig også kompatibel med iPad. I praksis betyder det, at visningen på iPad’en ikke kan ske med skærmen vendt i horisontal retning. På iPad’en fremstår billederne i listevisningerne desuden en lille smule grove. Det problem forsvinder dog, når du klikker på en vare. Nu bliver billedet større og skarpt og præcist – også på iPad’ens skærm.

Lauritz.com app’en er et godt redskab. Det er blevet nemt at følge med, når du er på farten og ikke lige har adgang til en PC, men der er også nogle irriterende fejl, som forhåbentlig bliver rettet i de kommende opdateringer.

Forf: JM

Reklamer

One comment

  1. Min Android telefon kan heller ikke huske indstillingerne, men den godt finde ud af at ekskludere nye varer.
    venlig hilsen
    ebjh

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s