Norske auktionspriser.

Prishåndboka tager temperaturen på det norske auktionsmarked. Den udgives hvert andet år. Nu er 6. udgave for 2013 kommet.

prishåndboka2013redBogen gengiver med billeder og tekst et stort udvalg af antikviteter, samlerobjekter og retroting, der er solgte på norske auktioner i løbet af de seneste 2 år. Alle tingene er ordnet i forskellige kategorier, men i modsætning til de tidligere årgange er der ikke længere medtaget priser fra antikvitetsforretninger, marskandisere eller markeder.

Interessen for de klassiske antikviteter har de senere år stået lidt i stampe, mens særprægede samlerobjekter til gengæld har fået langt mere opmærksomhed.

Forfatteren fortæller i forordet, at prisen for et sjældent norsk postkort nogle gange sagtens kan overhale værdien af de traditionelle norske almueting, som ellers tidligere har været i meget høj kurs. Et hurtigt kig på priserne i bogens to kategorier bondeantikviteter og postkort ser nu ikke helt ud til at understøtte det synspunkt. Almuetingene er stadig i ret høj kurs.

Det er sjovt at sammenligne 2013 udgaven med en af de ældre årgange. Der er kommet meget mere fokus på retro og moderne design. I forhold til Prishåndboka fra 2005 er flere af kategorierne blevet splittet op i traditionelle og moderne afsnit. Det gælder f.eks. belysning. Den opsplitning er med til at lette overskueligheden. I de ældste udgaver var det ofte lidt svært at danne sig et hurtigt overblik.

“Prishåndboka 2013”, Samler & Antikkbørsen, isbn. 978-82-996412-7-2. Pris 498 nkr.

Her kan du finde tidligere indlæg om udgaverne fra 2009 og 2011.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s