En samlers gener.

Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus har af to omgange erhvervet sig en imponerende samling dansk samtidskeramik. I alt mere end 1000 stykker. Flere af dem præsenteres på en udstilling og i en pragtbog.

Samlingen spænder over moderne keramik fra slutningen af 1800-tallet og op til i dag. Både værksteds- og studiokeramik er repræsenteret. Der er tale er tale om high-end arbejder, hvoraf mange er unika værker.

Manden, der har skænket sin samling, hedder Erik Veistrup, og bogen er primært en billedbog.

collage M

En af dens store styrker er, at Erik Veistrup løbende kommenterer sin samling. På den måde får bogen en charmerende personlig vinkel, og du kommer ind under huden på samleren. Man kan egentlig godt sige, at samlergenet afdækkes.

Billederne i collagen er alle klippet fra bogen og viser Søren Kongstrands vaser, John Kørners redningskrans fra 2006, og nederst Per Ahllmanns Respector Lux i glaseret lertøj fra 2006. Om den siger Veistrup: “Først køber jeg to-tre stykker og så sker det nogle gange, at jeg går lidt amok og køber en masse, simpelthen fordi jeg bliver grebet af hans stil, glasurerne, eller hvad det nu kan være. Så forsvinder jeg helt ind i Per Ahlmanns verden et stykke tid”

Bogens udstyr er absolut ikke fedtet. Tværtimod – der er intet sparet. Sjældent har man set så flotte illustrationer. At fange noget så intenst og stofligt som glasur på et stykke papir er en rigtig stor udfordring, men det lykkes. Det er næsten som at sidde med genstandene i hånden.

Udstillingen på Grimmerhus løber til den 1. april 2013.

“Fra sans til samling – Ny donation fra samleren Erik Veistrup” af Pia Wirnfeldt m. fl., Danmarks Keramikmuseum – Grimmerhus 2012, isbn. 978-87-91135-37-8. Pris 375 kr.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s