Hus och Hem Retro fra april 2013.

Det andet nummer i 2013 af svenske Retro er nu udkommet.

Siden premieren i sommeren 2011 er det foreløbig blevet til 9 numre med fokus på ting fra 50’erne, 60’erne og 70’erne.

Hvert nummer udkommer med et oplag på ca. 30.000 eksemplarer. Det er ret meget, og Retro overhaler dermed Antikvärlden, som er det andet store svenske magasin om gamle ting.

BO M

Antikvärlden er mere bredt favnende og traditionelt, men beskæftiger sig også med retrodesign. Deres oplag ligger på 21.000 eksemplarer.

En danske livsstils- og fremtidsforsker erklærede i 2002 i Berlingske Tidende retrobølgen død, men interessen er siden boomet og holder stadigvæk. Måske er det grunden til, at bladet i sin subtitel ikke længere kalder sig “nytt magasin om indredning og design”, men “succémagasinet om indredning og design”.

Det fine ved Hus och Hem Retro er den høje kvalitet og den grundige research – og så at siderne ikke er overhældt med mere eller mindre ligegyldige reklamer, sådan som man f.eks. ser det i danske Bo Bedre.

Denne gang handler det bla. om rulleborde, grafisk design af Olle Eksell, finske Marjatta Metsovaaras tekstiler fra 60’erne og 70’erne, Gustavsbergs kopper formgivet af Karin Björquist samt Bengt Orups farverige glas for glasværket Johannesfors. Desuden er der nogle mindre artikler, et par boligreportager og en stor retroguide til byerne Nörrköping, Linköping og Jönköping.

Skriv hus hem retro i søgeboksen til højre, hvis du vil læse om de tidligere numre af Hus och Hem Retro eller gå på deres facebook side, hvis du vil have nogle smagsprøver fra bladet.

Oplysningerne om oplagstal er hentet fra Forma Publishings website og fra brancheforeningen Sveriges Tidskrifter.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s