Find nærmeste loppemarked på din mobil.

Er du på farten og leder efter et loppemarked, er det smart at bruge en app på sin mobil. Loppefund har testet to af slagsen.

Begge findes til både iPhone og Android, men ingen af dem er helt komplette.

fleafinderFleaFinder hedder den ene app og den bruger gps. Du kan søge på “idag” og få en oversigt med sticks på et kort over nærmeste loppemarkeder. For hver stick er der en pil, som kan rulles ud med flere oplysninger om tidspunkt, adresse, antal stande og i hvilken kategori markedet befinder sig: Antik, børn, tøj, elektronik, hobby osv.

Fra forsiden kan du også vælge mellem forskellige markedstyper, f.eks. kræmmer-marked, garage/flytte, vejloppemarked eller almindeligt loppemarked. Eller du kan bare bede om at få vist alle markeder. Gør du det, vises de kronologisk efter tidspunkt, men i en pærevælling i forhold til sted. Det er ikke særlig nemt at danne sig et overblik på den måde. Du skal rulle en del på skærmen, og du kan ikke sortere geografisk.

loppemarkeder appLoppemarkeder app’en er navnet på den anden app. Ligesom FleaFinder spiller den også sammen med gps. Her kan du få vist en rute, så du nemt kan finde derhen.

Fra forsiden kan du trykke på feltet “alle markeder”. Den funktionalitet virker bedre end i FleaFinder, fordi Loppemarkeder app’en tillader dig at sortere på dato, navn eller afstand. Det er meget nemmere og mere overskueligt. Ud for hvert marked er der en pil med adgang til flere oplysninger. Adresse, dato, regler og markedsinformation.

Begge apps er testet på en iPhone 4S. Her fungerer de upåklageligt. Kører hurtigt uden hakkeri eller nedbrud.

Det helt afgørende er antallet af markeder. Derfor har jeg testet de to apps i forhold til oversigten på markedskalenderen.dk og ledt efter samtlige markeder den 8 september i Århus Kommune. Markedkalenderen kan nævne 5 arrangementer. Hverken FleaFinder eller Loppemarkeder app kan nævne et eneste.

Udvides søgeområdet til hele Danmark er der 152 arrangementer i markedskalenderen den 8. september, mens tallene for FleaFinder og Loppemarkeder app’en er hhv. 28 og 5. Det er simpelthen ikke godt nok.

Hvor henter de to apps så deres data fra?

På FleaFinder er svaret lidt uklart, men du kan selv via hjemmesiden fleafinder.dk oprette et marked. Det betyder, at FleaFinder har potentiale til på sigt at blive bedre og mere dækkende, hvis altså kommende arrangører bliver opmærksomme på muligheden.

Loppemarkeder app’en bygger på informationer fra markedbooking.dk. Her er der ikke mulighed for som arrangør at oprette et marked. En stort minus.

Forf: JM

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s