Scandinavian Retro fra februar 2014.

Bladet har skiftet titel fra Hus och Hem Retro. Nu hedder det Scandinavian Retro, men konceptet er det samme.

Ændringen skyldes, at redaktionen gerne vil imødekomme udenlandske læsere med interesse for skandinavisk design. Derfor er der kommet et engelsk summary på 5 sider bagest i bladet. Spørgsmålet er, hvor meget det egentlig er værd? Måske vil det være en langt bedre ide at tage skridtet fuldt ud og udgive hele bladet på engelsk. Så vil mange flere få det fulde udbytte.

På en af de første sider bliver du nostalgisk lækkersulten. Her diskes der op med en gammel Twist konfektdåse fra 1962. Samme år vandt den et svensk Guldæg – en pris for godt design af emballage. Datidens konfekt- og karameldåser var som regel inspireret af klassisk engelsk stil. Twist dåsen var markant anderledes.

Twist PR A x

Navnet Twist skyldes , at cellofanet om chokoladen var vredet rundt i enderne. En begivenhed i starten af 60’erne var med til at få salget til at stige med raketfart. Dansen “Twist” gik sin sejrsgang med hits som “Let’s twist again” og “Twist and shout”. En ren foræring til folkene på chokoladefabrikkens markedsføringsafdeling.

Historien om Twist er ikke med i sammenfatningen på engelsk. Teksterne i de mange andre mindre artikler eller de mange små notitser og stemningsbilleder er det heller ikke.

Februar nummeret byder denne gang på London Calling. En guide over retrosteder og markeder. Kun en brøkdel kan naturligvis være med, men det er helt okay at vælge ud, især når det er sket i samarbejde med en lokal stedkendt.

Temaartiklerne handler om Lisa Larsons keramiske vægrelieffer, Hertha Bengtsons Blå Eld fra Rörstrand, 70’er stole fra Ikea, vintage bukser og gångehanddukar.

gånghandduka PR A x

“Gångehanddukar” er svært at oversætte til dansk, men det handler om lidt større og lange viskestykker, som samtidig kan bruges som forklæde. 50’ernes og 60’ernes mænd var ikke sådan at lokke ud i køkkenet. Slet ikke med et fornedrende forklæde. Så gik det straks lidt nemmere med en gångehandduk, der kunne fastgøres til buksernes livrem.

Du kan få fat på Hus och Hem Retro i enkelte danske bladkiosker eller du kan abonnere på det. Følg også med på deres Facebook.

Forf: JM

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s