Indskudsborde af palisander.

Man kan være heldig at finde gode ting i en container. Det er sket for en læser. Hun har fundet to indskudsborde af palisander.

“Jeg sender lige et par fotos af nogle borde, som jeg fandt i en skraldecontainer. Kan I sige noget om hvem der har lavet dem? På forhånd tak /vh EHJ”

indskudsborde 2

Dine borde er designet af Erling Torvits og er fremstillet af Heltborg Møbler. Sættet har modelnummer HM100. Det er fra slutningen af 60’erne og blev lavet i palisander og teak. Oprindelig har der været et tredje bord. Et komplet sæt bestod nemlig af tre dele.

Der har tilsyneladende været lidt forskellige versioner. Vangen mellem benene kan være udformet som et lige stykke, men den kan også være buet og sidde højere placeret.

Hvis du på Google søger på “torvits” og “indskudsborde” og vælger billedsøgning, kan du se begge versioner. Den med lige vange er tilsyneladende den mest almindelige, men Bruun-Rasmussen havde den anden version under hammeren i februar 2013.

Jeg fandt bordene i Furnitureindex, som er Design Museums Danmarks database med moderne møbler. Her vælger du “Nesting Table” i Category og skriver dernæst “torvits” ud for Designer, så kommer der to poster. Den sidste post er HM100. Klik på den, og du kommer videre til selve databladet. Herfra er der igen et link til et forstørret billede af versionen med lige vange fra Domus Danicas 1968 katalog.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s