Øvelse gør mester.

Kaare Klints formsprog med lige linjer og rigtige proportioner var med til at lægge grunden til dansk funktionalisme. Designmuseum Danmark åbner nu en udstilling om dansk møbelkunsts Grand Old Man.

KKFaaborg resiz M

Stolen til Faaborg Museum er et af Kaare Klints tidlige møbler. Tegnet i 1914. Et klassisk ikon som har været produceret uafbrudt siden dengang.

Nøjagtige ergonomiske opmålinger var afgørende, når en stol skulle tegnes, så kom funktionen nemlig bedst mulig til at passe til den menneskelige krop. Og Kaare Klint brugte konsekvent de gamle danske måleenheder som tommer, fod og alen. Metersystemet var en kunstig opfindelse, mente han.

Museet vil vise alle sider af Kaare Klints arbejde, og hvordan har har haft indflydelse på eftertidens generation af designere. Ud over en lang række af Kaare Klints genstande har man også inviteret forskellige samtidskunstnere til at lave film, musik og lydværker med udgangspunkt i hans arbejder.

Udstillingen “Øvelse gør mester” på Designmuseum Danmark løber fra fredag den 27. juni 2014 og til fredag den 27. februar 2015.

Gorm Harkjær udgav i 2010 et stort værk i to bind om Kaare Klint.

Billedet af Faaborg stolen er lånt fra Rud. Rasmussens hjemmeside. Det er også dem, som producerer den og flere andre af Kaare Klints møbler.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s