Armstol fra Søborg Møbelfabrik.

Janus har sendt nogle billeder af en stol fra Søborg Møbelfabrik.

“Er den fra 1970’erne? Er det en Børge Mogensen? Den har også ligheder med Christian Hvidt SM 76 og meget store ligheder med en BM stol for FDB, men ikke samme finish. Det er massiv eg og der sidder noget Hallingdal stof på som godt kunne være originalt – Vh Janus.”

col 3M x

Din stol er tegnet af Børge Mogensen. Den hedder model 101 og blev produceret i 1970. Du kan finde den i Designmuseum Danmarks Furnitureindex.

Men det er lidt tricky at finde den. Du skal søge på Børge Mogensen (Designer), Søborg (Maker) og oak (Wood type). Så kommer den i række 8. Den er kun vist under kategorien “Installation”, så hvis du kommer til også at vælge kategorien stol, finder du den ikke.

Din stol har nogle markante stiltræk, som går igen i andre af Børge Mogensen stole. Læg f.eks. mærke til sammenføjningen hvor forben og armlæn mødes. Det minder meget om lænestol nr. 227 i eg som Børge Mogensen tegnede til Fredericia Stolefabrik. Et andet stiltræk fra din stol, som også findes på lænestol nr. 227, er den svagt halvcirkulære afrunding af ben og armlæn.

col FS BM 227 M

Børge Mogensen tegnede en anden armstol nr. BM 73 for P. Lauritzen (senere Fredericia Stolefabrik). Her ligner understellet det på din stol med kraftige forskudte sarge og sprosser.

Forf:JM

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s