Portrætter fra Mauerpark loppemarked.

Fund og folk på skattejagt er temaet i en fotobog fra Mauerpark loppemarked i Berlin.

Hver søndag igennem et halvt år lejede fotografen Thomas Henkel en stand. Her indrettede han et telt som et simpelt studio med en stol, en flash og en bagkulisse.

Det enkle koncept var inspireret af fortidens omrejsende kanonfotografer fra begyndelsen af det 20. århundrede. Nøjagtig som dengang sad Thomas Henkel udenfor teltet i al slags vejr og skød sine billeder ind i teltet.

Mauerpark A

Ideen var at fange netop det moment, hvor folk lige har gjort deres fund. Publikum kom på markedet uden at vide, hvad de kom efter, men fandt det alligevel. Det er blevet til portrætter af vidt forskellige mennesker med favnen fuld af alskens skatte og kitsch. Bogen er et vink om, at det er de små ting i hverdagen, som gør livet til en fornøjelse.

Der er 52 portrætter. Alle med en kort tekst på tysk og engelsk om køberen, genstanden og hvad den har kostet. De 52 er langt fra kun lokale skattejægere. Mange er kommet rejsende fra andre byer eller lande. På den måde afspejler bogen Mauerparks internationale og kosmopolitiske atmosfære.

Læg mærke til knagen med Egon, Benny og Keld på billedet nederst til venstre. Sikkert et stykket østtysk kitsch fra før murens fald. Olsen Banden filmene var populære i DDR og kunne vises, fordi censuren mente, at banden gjorde grin med kapitalistiske autoriteter.

Før murens fald var området et ingenmandsland på grænsen mellem Prenzlauer Berg i den østlige zone og Wedding i vest. I dag er der park. Mauerpark Flohmarkt ligger i parkens sydlige ende ved Bernauer Strasse.

“Schatzsucher – Menschen auf dem Mauerpark Flohmarkt Berlin” fotograf Thomas Henk Henkel, Verlag Junius 2013, isbn. 978-3-88506-030-7.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s