Loppemarkedsfund i billedkunsten.

Dansk billedkunstner har fyldt sit atelier med design, kitsch og sjove fund fra loppemarkeder. Tingene inspirerer, og nogle gange flytter hun dem over i sine værker.

Kunstneren er Karen Kjær Laursen. Indtil 1. februar vises nogle af loppemarkedstingene sammen med et stort udvalg af malerier og keramik på en stor retrospektiv udstilling på Kvindemuseet i Århus.

Malerierne er ikke sådan nogle, du lige bliver færdige med i et hug. Farverne er stærke og tætte. Stilen er ekspressiv. Billederne er mættet med symbolik. Der fortælles historier fra et univers fyldt med begær, humor og spidsfindigheder. Du får rigtig mange indtryk med hjem.

col malerier 3 M

I en stor montre midt i et af udstillingens lokaler har Karen Kjær Laursen samlet nogle af de spøjse fund sammen med skitser til elementerne i de store malerier. Det er godt fundet på.

En lille satyrfigur med kæmpefallos fra atelieret spiller en helt central rolle i fortællingen “Eros og Vårhare” fra 1989. En orange krenitskål har inspireret til et stort oliemaleri “Herberts muse” fra 2008, og i værket “Lam i rosmarin” fra 2011 ses en gul Per Lütken Carnaby vase.

col montre M

Selvom de fleste billeder er erotiske, kan du roligt tage børn med på udstillingen. De vil more sig med at spotte tingene fra montren i de store malerier. Billedkunst rører ved dem, der kigger på, og hvis det er børn, er udstillingen på Kvindemuseet fremragende til en snak om, hvordan symboler kan skabes og tolkes.

Du kan læse mere om Karen Kjær Laursen hos Billedkunstnernes Forbund eller i Weilbachs Kunstnerleksikon på Kulturstyrelsen hjemmeside. Desværre er flere af afsnittene ikke opdateret. Du kan også se eksempler på værker hos Galerie Moderne I Silkeborg.

 Forf: JM

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s