Telefonbord i palisander.

EBH har sendt et billede af et skuffemøbel og vil gerne vide, hvad det har været beregnet til og hvem der har tegnet det. Der er ingen etiket eller stempel.

telefonbord.R M

Møblet er et entremøbel eller et telefonbord. Der kan lige akkurat blive plads til et par store telefonbøger i de to rum til højre. Telefonen kunne så placeres på toppen.

Et lignende møbel er vist på 1stdibs, en international portal med annoncer fra forskellige sælgere. Her tilskrives det møbelarkitekten Arne Vodder, dog uden dokumentation eller reference. Den spanske sælger hedder Modernario. Slår du op på deres hjemmeside (Muebles Contenedores), bliver Arne Vodder slet ikke nævnt, og oplysningerne er i det hele taget meget sparsomme.

Arne Vodder samarbejde i 50’erne og 60’erne med møbelfabrikken Sibast på Fyn. Det førte til, at Sibast producerede en lang række kontor-, konference- og opbevaringsmøbler i et meget enkelt og funktionalistisk formsprog. Skuffernes buede forkanter er markante stiltræk, der går igen på flere af Sibast møblerne fra den periode. Måske er det den samme iagtagelse folkene på 1stdibs har bemærket. Til gengæld er de meget synlige not og fer samlinger atypiske for Sibast.

Telefonbordet matcher ikke noget opslag i Designmuseum Denmarks møbeldatabase Furnitureindex. Til gengæld er en næsten lignende overdel i teak og uden skuffer vist på et radikalt anderledes understel af stål. Det kan se hos forretningen Roxy Klassik, hvor Heinrich Roepstorff anføres som ophav. Heinrich Roepstorff var producent af kontormøbler.

Desværre kan jeg ikke kommer videre i opklaringen af, hvem der har tegnet og fremstillet dit telefonbord. Skulle der være en læser, som kan kaste yderligere lys over bordets historie, så må du meget gerne lægge en kommentar under artiklen.

Forf: JM

2 comments

  1. Telefonbordet er fremstillet af Heinrich Roepstorff i København på deres fabrik i Holbæk,
    Danmøbel System.
    Det fremstilledes i en årrække i træsorterne eg, teak og palisander med træben som foto, og senere i teak med stålben. Modellen kaldtes T4.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s