Nyhed på loppefund.

Nu kommer der retro annoncer på bloggen.

Gamle reklamer er sjove. De fortæller kulturhistorie om mode, kønsroller og syn på autoriteter.

bakke

Til at begynde med publicerer vi gamle møbelreklamer. De er måske knap så morsomme som Silva annoncen fra Langaa Træindustri, men de kan bruges til at identificere møbler, du har set på Nettet eller fundet hos marskandiseren eller på et loppemarked.

I 50’erne røg 80 % af mændene tobak og 40 % af kvinderne. Det foregik indendørs og udendørs og det foregik overalt – i tog og busser – i klasseværelser og børnehaver. Møbelindustrien var selvfølgelig klar med særlige rygeborde til hjemmet med plads til askebægrene.

Gorm Møbler var en fabrik på Trøjborg i Århus, der havde specialiseret sig i rygeborde i tidens moderne nyreformede stil.

Gorm 1955 col M

Rygebordene kunne fås som samlesæt og blev leveret i en praktisk gaveæske. Ekstra tilbehør var en udtræksskuffe til at opbevare cigaretter, cigarer eller cerutter. Man kunne også montere en holder til aviser og blade, sådan at al underholdning under rygningen var indenfor nem rækkevidde.

Også Kolds Savværk i Kerteminde havde et rygebord i kataloget. Se hvordan det så ud i den nye sektion med retro reklamer. Her finder du også andre eksempler på møbler fra 50’erne.

Forf: JM

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s