Bog om ting og sager fra loppemarkeder.

Mariette Tiedemann har tidligere udgivet fire bøger om antikviteter, samlerobjekter og fund fra loppemarkeder. Nu har hun skrevet en femte.

Den nye bog følger konceptet fra de forrige. Små essays om udvalgte emner med historien bag tingene og med nyttige tips for samlere.

MT forside xM

Nogle af emnerne er hentet fra de forrige bøger. Det gælder 13 af de i alt 35 kapitler. Her er historierne og tipsene stort set de samme, selvom teksterne er skrevet om.

Bogen kan først og fremmest bruges til underholdning og inspiration. Det er en flot hyggebog, som du kan sidde med i toget som tidsfordriv, eller som du kan bruge til godnatlæsning. Til bunds i emnerne kommer den ikke, og det har sikkert heller ikke været hensigten.

De forskellige tips svinger mellem ligegyldige almindeligheder og nogle som faktisk er ganske brugbare. Du sidder lidt med en fornemmelse af, at stoffets prioritering har været tilfældig.

Et af de bedre afsnit handler om orientalske tæpper. Her er guiden kompetent og nyttig og vil sikkert være praktisk, hvis du er nybegynder og skal have overblik over emnet. Afsnittet om perler er også godt. Her er tipsene koncentreret om, hvordan du skal rengøre og opbevare dem.

I afsnittet om glas til rødvin er der kun et eneste tip, og det er lidt pjattet. Det handler om, at du kan afsløre små skår, hvis du lader fingeren glide hele vejen rundt langs glassets kant. Mildest talt et banalt og ret overflødigt tip, som alle der går på loppemarked med en smule sund fornuft selvfølgelig allerede godt ved.

Bagest i bogen er der en litteraturliste med kompetente forslag til videre læsning om nogle af emnerne. Også en fortegnelse over danske og udenlandske loppemarkeder er der. Den er dog meget sporadisk.

Flere væsentlige bedre danske markeder – især vest for Storebælt – mangler. Listen over udenlandske markeder er fuldstændig ligegyldig. Der henvises kun til i alt 4 markeder fordelt på byerne Bordeaux, Paris, London og Beijing. Kommer du til et af de steder og vil på loppemarked, skal du selvfølgelig have fat i en ordentlig guide eller forinden have gjort grundig research på Nettet.

“Antik og loppefund” af Mariette Tiedemann, Gyldendal 2014, isbn. 978-87-02-15390-3. Pris 299,95 kr.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s