Prishåndboka.

Den legendariske norske guide med priser på antikviteter, design og samlerobjekter er kommet i en 2015 udgave.

Bogen er udgivet hvert andet år siden 2003. Den nye udgave omfatter hammerslagspriser fra auktioner inklusiv salær samt priser på ting sat til salg hos marskandisere og i antikforretninger.

Ligesom de tidligere årgange er alle genstande ordnet i forskellige kategorier. Der er 54, og nogle af dem er forsynet med underkategorier. Der er ikke noget register, men indholdsfortegnelsen fylder 4 sider, og det er den, du bruger som indgang til håndbogen. Det fungerer. Med så detaljeret et indholdsfortegnelse bliver det nemt at orientere sig i bogens næsten 300 sider.

PH 2015 col2 M

En del genstande er nok mest interessante for et norsk publikum, men der er også mange danske, svenske eller internationale genstande.

Meningen med bogen er, at den skal kunne bruges af samlere og handlende, som vil tage pulsen på trends og ændringer i markedet for køb og salg af brugte ting. Pris er naturligvis et vigtig parameter. Et andet er i hvilke retninger købernes interesser flytter sig. Et eksempel kan være julepynt. I de tidligere årgange fylder den slags kun ganske få sider, men i 2015 udgaven er kapitlet med jul vokset betragteligt.

Øget fokus på stand er en af de tendenser, som de senere år er blevet mere udtalt. Det kan aflæses i, at køberne i stigende grad vender ryggen til ting, der ikke er 100 % i orden. Samlere vil hellere vente længe på det perfekte eksemplar fremfor hurtigt at få fyldt et hul i samlingen.

Ikke alle sælgere forstår den mekanisme. Derfor ser man nogle gange vanvittige eksempler på ting, som fremstår i elendig stand, men hvor sælgeren alligevel har en skyhøj prisforventning med reference til priser, som er baseret på den samme ting i usædvanlig god stand.

“Prishåndboka 2015”, Samler- og Antikkbørsen, isbn. 978-82-999730-0-7. Pris 498 n.kr. 

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s