Lænestol med skammel.

Peter har sendt nogle billeder af en sjælden stol, som han gerne vil vide lidt mere om. Han har søgt i Designmuseum Danmarks møbeldatabase, men har ikke kunne finde den.

FS BM col1 M 1200 X

Stolen og den tilhørende fodskammel er designet af Børge Mogensen og er fremstillet hos Fredericia Stolefabrik.

Firmaet eksisterer stadig, men nu hedder det Fredericia Furniture.

Jeg kan heller ikke finde stolen i Furnitureindex, men papiretiketten med model- og serienummer er karakteristisk for Fredericia Stolefabrik. Derimod er blækstemplet usædvanligt. Normalt brugte Fredericia Stolefabrik klisteretiketter som ophavsmærkning. Selvom teksten på stemplet er svær at læse, så er den alligevel nemt at tyde, når man altså ved, hvad der skal stå.

Teksten skal være: Aktieselskabet – Fredericia Stolefabrik – Made in Denmark – Børge Mogensen.

Prøv at sammenligne blækstemplet med den mere almindelige klisteretiket fra Fredericia Stolefabrik på billedet herunder, hvor teksten er den samme. Etiketten sidder under Børge Mogensens øreklapstol med modelnummeret 2204.

FS labels

Papiretiketten fortæller også, at fabrikken er medlem af sammenslutningen Danish Furniture Makers Control. Det er et kvalitetsmærke.

Dateringen er jeg temmelig usikker på, men eftersom Børge Mogensen døde i oktober 1972, må stolen og skamlen naturligvis være tegnet før dette tidspunkt. Mit gæt er sidste halvdel af 60’erne. Flere af Fredericia Stolefabriks Børge Mogensen møbler fra netop denne periode har modelnumre med fire cifre.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s